zaterdag 3 augustus 2013

Craft Stamper

Picture of Craft Stamper August 2013
Via Facebook kon je je opgeven bij Craft Stampers om een recensie te schrijven over dit Engelse kaartenmaakblad.
Ik werd hiervoor uitgekozen en kreeg daarom het blad gratis. Niet verkeerd natuurlijk!

Het is een mooi tijdschrift waarin heel veel uiteenlopende kaarten te zien zijn. De meeste kaarten hebben een vlotte, hippe stijl.

Bij het doorlezen van het blad, begon de scrapzin al wat te borrelen! leuke nieuwe technieken worden duidelijk omschreven en laten zien.
Helaas ben ik niet een doorgewinterde stempelaarster en moest ik hier en daar wel wat aanpassingen doen of kon ik de techniek gewoon niet uitproberen. Dat is natuurlijk wel een beetje jammer.

Tot nu toe heb ik twee technieken uit het blad geprobeerd en verwerkt in een kaartje.
Op onderstaand kaartje heb ik het volgende gedaan:
Maak met embossinginkt- en poeder een achtergrond over het hele kaartje. Vervolgens maak je een malletje met verschillende maten rondjes. Dit leg je op je kaart en dan blender je er geel, rood en blauw overheen. Hierdoor ontstaan hele vrolijke cirkels met mooi kleurverloop.

Op dit kaartje heb ik drie ballonnetjes gemaakt met behulp van een woordenboek, zilverkleurig ijzerdraad en glossy-accents.
Eerst maak je de ballonnetjes van ijzerdraad. Vervolgens scheur je een stukje papier uit het (woorden-)boek en inkt je dat met een blender. Dan lijm je je ballon aan het papier met behulp van Glossy-Accents. Een heel klusje waarbij je wel wat geduld nodig hebt! Daarna vul je het ballonnetje ook met Glossy-accents. Goed laten drogen en vervolgens uitknippen.
De ballonnetjes werden in het tijdschrift op een canvas gebruikt, ik heb er een kaartje van gemaakt.
Dankjewel Craft Stamper voor de inspiratie!

2 opmerkingen:

Els zei

Wat een prachtige creaties Connie en leuk die met de ballonnetjes.
Duidelijke uitleg heb je geschreven en ga dit vast eens proberen.
Groetjes, Els

Brenda zei

Supermooie kaartjes Connie en wat leuk dat je dat blad gratis kreeg en daarbij lekker wat inspiratie natuurlijk ;) Je bent weer lekker aan de freubel de laatste tijd, you go girl! Groetjes,Brenda