dinsdag 29 juli 2008

weekendje kamperen


Normaal gesproken zijn we helemaal geen kampeerders, maar aangezien Menno en mijn zwager elk jaar meedoen met een beachvolleybaltoernooi aan de kust, en de trekkershutten volgeboekt waren, hadden we weinig keus. Dus tent geleend, slaapzakken, luchtbedden, klapstoelen van zolder en inladen maar. Achteraf hebben we ontzettend geluk gehad met het weer: behalve in Zeeland en Zuid Holland (waar wij waren :o)) heeft het in het hele land gehoost! Wij hebben alleen de laatste ochtend wat wateroverlast gehad.
Het was erg gezellig. De heren lekker volleyballen en wij met de kinderen lekker het water opzoeken. Zaterdag de waterspeeltuin die vlakbij de camping ligt en zondag (vroeg) naar zee.
Het resultaat van een weekendje kamperen: een natte tent die thuis nog schoongemaakt moet worden, slaapzakken zie weer helemaal strak in hun zakje moeten, veel gezelligheid, lekker eten én hele mooie foto's.

maandag 21 juli 2008

Boer'n feessie

Voor Wouter z'n 7e verjaardag hebben we een boerenfeestje georganiseerd. Gewoon bij ons in huis en in de tuin. De kinderen waren superenthousiast en als aandenken daaraan heb ik dit miniboekje met bijpassend doosje gemaakt. Lang leve de "boer zoekt vrouw"-rage!! Bij de Welkoop heb ik namelijk boerenbonte bekers, bordjes en servetten gekocht. Die servetten heb ik gebruikt voor het beplakken van het doosje. Van een vorige hobby had ik daar nog lijm van, dus dat kwam mooi van pas.





donderdag 17 juli 2008

Flip




Eind mei had Niels een vriendje te logeren: Flip! Flip is een beer die op school woont en die af en toe met kinderen mee naar huis mag. Vond Wouter dat destijds maar niks, Niels is superenthousiast en Flip wordt dan ook overal mee naar toe genomen. Ook moet hij natuurlijk mee naar bed, en net als Niels: in de blote borst!

Op de lo zie je lintjes vastgemaakt aan een strook papier. Eerst heb ik daar met een hoekpons halve maantjes aangemaakt, het idee kwam ik tegen op Monique Landkroon haar site: http://www.m-scrapsite.nl/scallopedborder.htm. Vervolgens heb ik daar met een eyeletsetter gaatjes in gemaakt en daar wilde ik allemaal lintjes doorheen hebben. Maar ik had geen zin om tijden aan die kleine knoopjes zitten te prutsen, dus heb ik een andere, simpele manier bedacht. De beschrijving zie je hieronder. Wil jie beschrijving in originele foto bekijken, neem dan even contact met me op. Het lukt me op het moment niet om die beschrijving er in het groot op te zetten.
Het maantje heb ik uitgesneden met de Silhouette en heb ik gevonden op deze leuke site: http://www.scrapmag.info/crafty/



woensdag 16 juli 2008

weer 2 lay-outs klaar



Afgelopen dagen, tussen het tuinhuisje beitsen door, weer lekker bezig geweest met scrappen. Hierboven het resultaat. De bovenste gaat over onze "knoffelkont" Niels. Op de foto's zit hij weer onder de schaafwonden. Die waren het gevolg van het vallen van de skelter. Dit was zeker niet de eerste keer dat hij gewond raakte en zal zeker ook niet de laatste keer zijn.
Op de onderste lo viert Niels gelijktijdig zijn 4e verjaardag en het afscheid van de peuterspeelzaal. Slik, weer een periode afgesloten. Wat gaat de tijd toch snel.

zaterdag 12 juli 2008

lo tennis-clinic

Via school had mijn oudste zoon een tennis-clinic. Ik mocht mee omdat ik reed, dus gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat foto's te maken. Helaas allemaal wat verder weg omdat ik niet binnen de "kooi" wilde storen.
Een simpele,strakke lo, weer even heel wat anders dan ik de laatste tijd maak.




vrijdag 11 juli 2008

Vakantie, dus...





heerlijk scrappen. Ach ja, dat is een groot voordeel van werken in het onderwijs. Heerlijk lange vakanties. Dinsdag en gisteren aan dit boekje gewerkt. Het is geïnspireerd op een boekje dat ik zag op de site van Royal Lemon. Hier is mijn versie.


Daar is ie dan...

Ik heb lang lopen dubben of ik wel of geen blog zou aanmaken. Het ontwerpen, bedenken en onderhouden ervan lijkt me erg leuk, maar ik vraag me af of mensen er op zitten te wachten. Er is natuurlijk maar één manier om erachter te komen: gewoon doen! Dus hier ben ik dan! Ik hoop dat jullie én ik natuurlijk ook, er veel plezier aan zullen beleven!